Absenta unor etape importante dintr-o inmormantare

Ori de cate ori intampinati vreo inmormantare in familie si vreti sa va aduceti si voi aportul se intampla ca lucrurile sa iasa tare prost. Si asta pentru ca cei mai multi dintre noi nici macar nu stiu ce au de facut in astfel de situatii sau mai mult decat atat confunda diverse etape intre ele. S-ar putea ca la un moment dat sa va intrebati de ce nu puteti rezolva toate problemele legate de inmormantare de unii singuri. Si daca intradevar aveti in minte aceasta intrebare ar trebui mai degraba sa va ganditi si la urmatoarele aspecte:

  • nu sunteti pregatit sa realizati procesul de imbalsamare al trupului neinsufletit;
  • nu aveti de gand sau probabil ca nu stiti cum puteti ajunge la serviciul de repatriere decedati Italia;
  • Nu stiti cum puteti realiza transportul funerar;

De asemenea sunt mult mai multe lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere ori de cate ori suntem nevoiti sa rezolvam toate aceste etape pentru inmormantare. Sunt nenumarate persoane ce cred ca este mult mai bine daca ai obtine ajutor si sprijin de la familie. Si asta este un aspect destul de important, dar avand in vedere ca nu de fiecare data poti rezolva totul cu ajutorul familiei ar trebui sa luati in calcul si alte variante.

S-ar putea ca la un moment dat sa vedeti ca puteti obtine ajutor substantial fix atunci cand aveti mai mare nevoie de el si de asemenea nici nu va asteptati sa-l primiti. Bineinteles acest ajutor il puteti obtine numai daca o sa va alegeti informatiile cu grija, astfel incat sa beneficiati de cele mai bune servicii. Cine are impresia ca in astfel de situatii nu apar diverse complicatii sau certuri in familie se pot insela, mai ales ca fix in aceste momente lucrurile ne scapa putin de sub control.

Am putea spune ca acest lucru se intampla pentru simplul fapt ca nu avem rabdarea necesara pentru a ne informa, documenta, cu privire la ceea ce inseamna realizarea unui intreg proces de inmormantare. Pe de alta parte am putea spune ca la toate chestiunile atinse mai sus mai putem adauga si starea de confuzie si de tristete pe care o aveti in acele momente tragice. In plus de asta trebuie sa reamintim faptul ca nimanui nu ii face placere sa se ocupe de astfel de evenimente.

Nu reprezinta o chestiune prea placuta pentru care sa incercam sa facem lucrurile cu entuziasm, dar am putea sa ne concentram cea mai mult pentru a trata tot acest proces de inmormantare cu ceva mai mult respect. De asemenea acest respect ramane la atitudinea voastra, a fiecaruia dintre cei implicati in astfel de situatii, de modul in care doriti sa tratati aceasta chestiune a inmormantarii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.