Sari la conținut
Prima pagină » Comunicare noutati » Cat este ajutorul de inmormantare? » Aniversari decedati

Aniversari decedati

Ce poti face de aniversarea unei persoane care a decedat?

aniversari decedati

Zilele de nastere sunt motive de sarbatoare, in care oamenii se aduna pentru a celebra impreuna varsta pe care sarbatoritul a atins-o. Dupa decesul respectivului, ziua mortii o sa le aminteasca membrilor din familie si prietenilor apropiati de faptul ca nu mai este printre cei vii. Chiar si asa, tristetea nu trebuie sa fie sentimentul predominant din acea zi.

Pentru a face ca aniversarea sa fie mai usor suportat, membrii familiei pot crea diverse traditii, al caror scop este de a onora amintirea raposatului. Unii oameni s-ar putea sa aiba in continuare nevoie de ajutor pentru a trece peste cele intamplate si tocmai de aceea, faptul ca sunt inconjurati de alte persoane care au trecut printr-o experienta similara ii va ajuta.

Viziteaza mormantul alaturi de cei dragi

Multe familii simt nevoia de a vizita mormantul celui decedat in preajma aniversarii mortii, cu scopul de a-i aprinde o lumanare si chiar pentru a duce flori. Unele dintre ele chiar transforma acest obicei intr-o traditie, pe care o repeta de la un an la altul. Chiar daca vizitarea mormantului poate parea un lucru dificil din punct de vedere emotional, totul este mai usor atunci cand oamenii au o alta persoana alaturi.

Daca mormintele nu sunt vizitate, acest lucru se va vedea in timp. In momentul in care o persoana intra in cimitir, va observa ca unele locuri de veci sunt curate, in timp ce altele par sa fie inghite aproape in intregime de buruieni si tot soiul de plante. Asa isi vor da seama ca nimeni nu a mai vizitat acel mormant de foarte multa vreme, iar de cele mai multe ori, fenomenul se explica prin simplul fapt ca nu mai e nimeni in viata care sa-l curete.

Gandeste-te la ce obisnuiati sa faceti impreuna

Nu este nimic gresit cu cei care prefera sa stea acasa si sa se uite la un film pe care obisnuiau sa il vada impreuna cu cel care a decedat, sau sa asculte muzica pe care amandoi o indrageau. Daca tot sunt acasa, pot sa-si scrie gandurile pe o foaie de hartie, daca asa le este mai usor sa se exprime sau sa picteze ceva in onoarea lui.

Multi oameni traiesc cu impresia ca nu li se permite sa fie tristi, sau ca trebuie sa treaca rapid peste ce li s-a intamplat pentru a-si continua viata. Adevarul este ca suferinta nu are un timp limita si nu toti cei afectati isi vor reveni la fel de repede dupa un eveniment traumatizant. Viata nu este o competitie si de aceea nici nu trebuie tratata ca una.

In cele din urma, exista mai multe feluri in care membrii unei familii pot interactiona in ziua aniversarii mortii unei persoane dragi lor, iar ceea ce conteaza este ca toti cei prezenti sa se simta in largul lor si sa nu le fie teama sa vorbeasca, indiferent ca este vorba de o amintire la care nu s-au mai gandit de mult, sau la aspecte de care le este dor.

Consilier pompe funebre. Suntem constienti ca trebuie sa existe oameni capabili sa va consilieze si in momentele tragice generate de o inmormantare. Sunem pregatiti sa va ajutam in orice situatie legata de inmormantarile in Bucuresti si judetul Ilfov.View Author posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

servicii funerare Bucuresti

Funerare Ieftine Bulevardul 1 Decembrie 1918, Rosu, Chiajna, Judetul Ilfov

Tel: 0733863727

Formular de contact URGENTE

Preturile si tarifele sunt valabile in perioada Decembrie 2022 – Februarie 2023
Sunati WhtsApp