Sari la conținut
Prima pagină » Comunicare noutati » Noutati » Cancer: Ce se intampla ultimele zile din viata

Cancer: Ce se intampla ultimele zile din viata

Articol informativ despre ultimele zile din viata cand cineva este bolnav de cancer.

Este foarte dificil pentru toti cei implicati sa stie ca ei sau o persoana apropiata se afla pe patul de moarte. De multe ori oamenii isi pun intrebari despre modul in care are loc moartea. Mai ales rudele si prietenii.

cruce inmormantareDe multe ori acestora le este teama ca nu vor putea face fata situatiei sau ca nu vor sti ce sa faca daca persoana bolnava apropiata lor va muri. Iata cateva informatii din perspectiva ingrijitorilor.

E foarte greu sa dam detalii exacte despre cum moare o persoana. Fiecare persoana este diferita si va muri intr-un mod unic. Dar iata cateva informatii despre ce s-ar putea intampla si ce puteti face pentru a veni in sprijinul celor pe care ii iubiti si care se afla pe patul de moarte.

Schimbari fizice Corpul incepe procesul natural de incetinire a tuturor functiilor sale. Cat timp dureaza acest lucru depinde de la o persoana la alta si poate dura cateva zile sau cateva ore.

Persoana care moare se va simti slabita si va dormi foarte mult.

Cand moartea este foarte aproape, o persoana poate prezenta urmatoarele simptome:

– Somnolenta si dificultate de a fi trezita (semi constienta) – Dificultati de inghitire sau nu doreste sa bea si sa manance deloc

– Pierderea controlului asupra vezicii urinare si a intestinului

– Miscari nelinistite (ca si cum ar avea dureri) – Schimbari in respiratie

– Respiratie zgomotoasa – Picioare, maini, brate reci

– Confuzie si dezorientare

– Pierderea completa a constiintei

Din punct de vedere emotional poate fi foarte dificil sa vedeti o persoana apropiata care trece prin astfel de momente. Dar ele fac parte dintr-un proces natural al mortii si nu inseamna neaparat ca persoana respectiva se simte infonfortabil sau in primejdie.

Medicii si asistentele medicale care au grija de aceste persoane vor verifica in mod regulat evolutia acestor simptome. Ei vor face tot ce pot pentru ca prietenii si rudele sa fie bine informate. Somnolenta si dificultate de a se trezi (semi constient)

Cei care sunt pe moarte de obicei dorm foarte mult si s-ar putea sa nu va raspunda atunci cand incercati sa-i treziti. Dar acest lucru nu inseamna ca nu va pot auzi. Auzul poate fi unul din ultimele simturi care se pierd. Deci, este important sa vorbiti in continuare cu persoana suferinda si sa o incurajati.

Puteti sa stati aproape de ea si sa o tineti de mana. Este important sa nu spuneti nimic din ce nu ati vrea sa auda. Este de asemenea o idee buna sa-i comunicati cand intrati in camera si cand iesiti.

Daca, cineva drag se afla intr-o situatie asemanatoare, iar dumneavoastra doriti consultanta si suport, va rugam sa sunati la 0733 863 727 sau scrieti-ne pe formularul de contact si va vom apele imediat ce primim notificarea.

Consultant Funerale

Indiferent de complexitatea situatiei, un consutant in funerale va poate indruma cu profesionalism spre cea mai adecvata solutie pentru a duce la bun sfarsit o inmormantare.View Author posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

servicii funerare Bucuresti

Funerare Ieftine Bulevardul 1 Decembrie 1918, Rosu, Chiajna, Judetul Ilfov

Tel: 0733863727

Link-uri rapide

ANP
Solutionare Litigii Online

Formular de contact URGENTE

Preturile si tarifele sunt valabile in perioada Decembrie 2022 – Februarie 2023
Sunati WhtsApp