Ce este frigiderul mortuar?

Pompe funebre cu frigider mortuar

frigidere mortuare dorobantuFrigiderul mortuar este indispensabil pentru firmele de pompe funebre. Există situații în care persoana decedată este preluată de către o firmă de pompe funebre în vederea pregătirii pentru înmormântare, dar familia întâmpină anumite probleme cu actele sau cu locul de veci, și amână înmormântare cu 1-2 zile.

În aceste cazuri, firmele care oferă servicii funerare trebuie să se asigură că păstrarea și conservarea corpului decedatului se va face în condiții optime.

Frigiderul mortuar are acest rol, de a păstra corpul la o anumită temperatură cuprinsă de obicei între minus 20 de grade Celsius și 5 grade Celsius.  Frigiderul mortuar mai poate fi întâlnit în cadrul spitalelor sau al morgilor, pentru conservarea decedaților până la momentul autopsiei.

Frigiderul mortuar poate fi atât orizontal, cât și vertical, și funcționează atât ca frigider, cât și de congelator, în funcție de perioada în care trebuie conservat corpul decedatului. Frigiderul are o temperatură de prezervare cuprinsă între minus 5 grade Celsius și plus 5 grade Celsius, iar congelatorul oferă o temperatură de conservare de la minus 10 grade până la minus 20 de grade.

Frigiderele mortuare sunt construite din plăci de oțel inoxidabil, izolate termic. Planșeul frigiderului este realizat din spumă poliuretanică ramforsată cu plăci de lemn, iar finisarea frigiderului se face cu plăci din oțel plastificat cu proprietăți de anti-alunecare și care respectă toate normele igienice din vigoare.

Interiorul frigiderului mortuar este de asemenea performant, cu o structură tubulară din oțel inoxidabil, prevăzut cu un canal pentru colectarea lichidelor. Frigiderul mortuar asigură o stabilitate termică, chimică și dimensională excelentă. Sistemul de răcire este compus dintr-o unitate de condensare, o unitate de evaporare, un panoul electric și unul de control, și funcționează pe baza unui gaz ecologic.

Panoul de control al frigiderului mortual permite ajustarea următoarelor funcții: setarea temperaturii maxime și minime, alegerea tipului de decongelare, setarea unei alarme pentru depășirea unor anumite valori a temperaturii, interval de oprire a frigiderului, etc. Toate aceste funcții asigură conservarea corpului decedatului în cele mai bune condiții și sub o atentă supraveghere.

Majoritatea firmelor ce oferă servicii funerare, pun la dispoziția familiilor îndurerate frigiderele mortuare pentru a-și conserva persoanele dragi decedate în momentul în care înmormântarea nu mai poate fi susținută în timp util. Mai mult decât atât, dacă ai nevoie de transportul persoanei decedate într-o localitate îndepărtată sau chiar într-o altă țară, firma de pompe funebre îți poate pune la dispoziție o mașină funerară echipată cu un frigider mortuar pentru a se asigura conservarea corpului persoanei decedate, mai ales dacă te afli în plin sezon canicular.

În concluzie, dacă te confrunți cu probleme precum întârzierea actelor pentru înmormântare sau chiar găsirea unui loc de veci potrivit pentru persoana decedată, nu ezita să ceri ajutorul firmelor ce oferă servicii funerare. Pe lângă faptul că vor prelua persoana decedată direct de la domiciliu sau de la spital, îl vor fi pregăti pentru înmormântare cu o atenție deosebită.

Această pregitire a persoanei decedate face parte din serviciile funerare oferite de o firmă de pompe funebre și conține spălarea și dezinfectarea corpului decedatului, îmbălsămarea acestuia, cosmetizarea și toaletizarea, îmbrăcarea și așezarea în sicriu.

Ulterior, persoana decedată poate fi introdusă într-un frigider mortuar în așteptarea pregătirilor pentru priveghi și pentru înmormântare. Nu ezita să ceri ajutorul specialiștilor care știu exact care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi în aceste momente dificile.

Știm cât de dificil este să te obișnuiești cu gândul că o persoană dragă nu mai este printre noi și în același timp să alegi dintr-o parte în alta pentru a pregăti toate cele necesare pentru înmormânatarea creștinească.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.