O adevărată încercare pentru familia îndoliată este să aducă trupul neînsuflețit al celui drag în România din țara în care a avut loc decesul, pentru a-i organiza ceremonia de înmormântare.
Întreg demersul poate fi unul anevoios însă o agenție de pompe funbre poate oferi suportul necesar, sub formă de servicii de repatriere decedați, organizând ulterior transportul, funeraliile, sicriul, precum și accesoriile funerare.
Transportul funerar până în România al celor decedați în străinătate poate fi foarte costisitor, de aceea, de multe ori se organizează strângeri de donații, astfel ca rudele îndurerate să își poată aduce pe cel drag trecut în neființă în țara natală.
Cum are loc repatrierea decedaților?
Fiecare țară dispune de o politică proprie în ceea ce privește repatrierea persoanelor decedate. De asemenea, trebuie respectat regulamentul internațional în astfel de situații.
În primul rând, decesul trebuie anunțat la autoritățile competente din țara unde s-a produs decesul. Acestea sunt responsabile de eliberarea documentelor necesare, iar ulterior familia trebuie să anunțe Ambasada României sau Consulatul. Aceștia pot elibera un pașaport mortuar cu care se poate transporta persoana decedată peste graniță.
În general, autoritățile române din străinătate țin legătura și colaborează cu diverse agenții de pompe funebre din România, facilitând pe cât posibil întregul proces.
Pentru a transporta corespunzător trupurile celor trecuți în neființă se folosesc numai vehicule omologate, care sunt echipate conform legii și dispun de o autorizație pentru a efectua astfel de activități.
Este important de știut faptul că familia nu este obligată să călătorească în țara de unde trebuie adus trupul neînsiflețit al celui decedat. De obicei, firma care oferă serviciile funerare respective se poate ocupa de întreg procesul.
Un aspect important de reținut este faptul că familiile persoanelor decedate pot alege oricând să apeleze la serviciile de asistență consulară atunci când trec prin astfel de evenimente triste și greu de gestionat.
Cum se face transportul la capelă și care sunt următorii pași rămași?
După finalizarea procesului de repatriere, agenția de pompe funebre asigură transportul și depunerea la capelă a sicriului. Aceeași firmă poate preda toate actele necesare, poate oferi consultanță, dar și suport logistic pentru ultimii pași rămași:
- Se oferă transportul și depunerea sicriului la capelă
- Se pune la dispoziție sală frigorifică (în care este ținut trupul neînsuflețit până în momentul înmormântării)
- Se explică familiei îndoliate care sunt ultimii pași rămași
Ce buget este necesar pentru repatriere?
O casă de pompe funebre poate prezenta de la început o listă cu prețurile serviciilor de repatriere a celor decedați, precum și o estimare pentru situații neprevăzute. O firmă profesionistă menține o relație transparentă cu fiecare client pe durata colaborării, iar bugetul agreat inițial rămâne neschimbat pe parcursul întregului proces de repatriere.
Cât durează repatrierea?
Repatrierea decedaților poate dura între 2 și 6 zile lucrătoare, în funcție de țara în care s-a produs decesul, precum și în funcție de formalități și alte împrejurări specifice țării respective.
Care sunt documentele necesare?
· Înregistrare deces
Înregistrarea decesului la autoritățile locale din țara în care s-a produs decesul.
· Certificat de deces
Procurarea certificatului constatator al decesului se poate obține de la spital sau de la procuratură.
· Certificat de îmbălsămare
În anumite situații se solicită inclusiv procurarea certificatului de îmbălsămare și efectuarea acestei operațiuni pentru corpul decedat.
· Pșaport mortuar
Întocmirea pașaportului mortuar trebuie efectuată obligatoriu doar de o firmă autorizată.
· Documentația specifică țării
Procurarea altor documente prevăzute de legislația țării în care a survenit decesul.
· Repatrierea decedatului
Depunerea persoanei decedate în sicriul pentru repatriere (operațiunea trebuie să se efectueze conform cu normele specifice țării unde s-a întâmplat decesul).
Nimic nu este mai greu de depășit decât decesul cuiva drag, care locuiește la mii de kilometri depărtare de casă. Atunci când decesul se petrece în afara țării, departe de familie, atunci situația devine și mai greu de gestionat și de acceptat. În astfel de situații este necesară repatrierea trupului neînsuflețit într-un timp cât mai scurt.
Casa de pompe funebre One Marck International oferă servicii de repatriere decedați, conferind garanția celor mai bune servicii funerare în București și în zonele limitrofe, respectând bugetul agreat, precum și preferințele familiei îndoliate. Pentru mai multe informații puteți contacta chiar astăzi casa One Marck International pentru a obține mai multe detalii și pentru a primi cele mai bune oferte de prețuri.