Sari la conținut
Prima pagină » Comunicare noutati » Informatii utile din domeniul funerar » Cele mai populare superstitii legate de inmormantare

Cele mai populare superstitii legate de inmormantare

Moartea face parte din cursul firesc al vietii si desi nimeni nu isi doreste ca o persoana draga sa decedeze, acest lucru nu poate fi evitat, la un moment dat. Cu toate ca aceasta este prezenta in viata oamenilor, foarte multi dintre acestia prefera sa nu vorbeasca despre acest lucru, de teama unui lucru inevitabil.

superstitii inmormantari

Aceasta este numai una dintre multe superstitii care sunt legate de moarte si ritualurile de inmormantare specifice acesteia. Unele dintre cele mai populare astfel de superstitii sunt si:

  1. Oglinzile trebuie acoperite

O superstitie a crestinilor romani este aceea conform careia in casa in care este un decedat trebuie acoperite toate oglinzile, deoarece sufletul celui mort poate ramane captiv in acestea. De asemenea, nimeni nu trebuie sa se uite in oglinda cand este un mort in casa pentru ca el va fi cel care urmeaza.

  1. Eliberarea sufletului pentru a ajunge in Rai

Se spune ca in casa in care a avut loc un deces nu trebuie sa existe nici un lacat incuiat deoarece sufletul acestuia va ramane incuiat si nu va putea ajunge in Rai. Totodata, in momentul in care un om se stinge din viata, membrii familiei deschid toate geamurile din casa pentru a ajuta sufletul sa ajunga in Rai.

  1. In unele situatii, mortul se poate transforma in strigoi si se va intoarce pentru a-i bantui pe cei dragi

Altfel spus, daca se intampla unele situatii, cum ar fi o pisica ce va trece peste sau pe sub sicriu, decedatul se va transforma in strigoi si va bantui casa. Aceeasi superstitie exista si in cazul unei femei care este inmormantata imbracata in haine de culoare neagra sau daca peste groapa decedatului trece un caine.

  1. Cand un deces poate atrage dupa si alte posibile decese

De asemenea, exista foarte multe supersititii legate de modul in care oamenii ar trebui sa se comporte in momentul in care merg la priveghiul unui decedat. De exemplu, se spune ca cei care ies din biserica inaintea

Exista si superstitii conform carora decedatul nu trebuie lasat singur in camera sau ca cei care ating o persoana moarta au noroc.

Ce este bine de facut la o inmormantare?

Familia ar trebui sa respecte aproape toate ritualurile specifice procesiunii de inmormantare, dar si cei care vin la priveghi sau la inmormantare ar trebui sa respecte anumite aspecte, care tin in special de respectul fata de persoana decedata si de divinitate.

Prin urmare, este recomandat ca intr-un astfel de moment, oamenii sa aiba o tinuta decenta si sobra, de evitat fiind culorile deschise si vesele. De asemenea, toti participantii la inmormantare vor purta o mica panglica neagra, cunoscuta ca si doliu, care ar trebui pastrata timp de 40 de zile.

Mai ales slujba de inmormantare trebuie tratata cu sobrietate si seriozitate, orice alta activitate nefiind permisa in timpul acesteia, decat rugaciunea facuta impreuna cu preotul ar trebui sa primeze, pentru sufletul decedatului.

In concluzie, oamenii trebuie sa faca o diferenta intre ceea ce reprezinta cu adevarat datini si obiceiuri specifice ritualului de inmormantare si cele care sunt numai simple superstitii.

Consilier pompe funebre. Suntem constienti ca trebuie sa existe oameni capabili sa va consilieze si in momentele tragice generate de o inmormantare. Sunem pregatiti sa va ajutam in orice situatie legata de inmormantarile in Bucuresti si judetul Ilfov.View Author posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

servicii funerare Bucuresti

Funerare Ieftine Bulevardul 1 Decembrie 1918, Rosu, Chiajna, Judetul Ilfov

Tel: 0733863727

Formular de contact URGENTE

Preturile si tarifele sunt valabile in perioada Decembrie 2022 – Februarie 2023
Sunati WhtsApp