Sari la conținut
Prima pagină » Comunicare noutati » Informatii utile din domeniul funerar » Cum poti pastra amintirea vie a celor care au decedat?

Cum poti pastra amintirea vie a celor care au decedat?

Exista mai multe feluri prin care o persoana isi poate lua la revedere de la cineva care a murit, chiar daca nu poate sa ajunga inmormantare sau se simte de parca participarea ei nu i-a oferit deznodamantul de care avea nevoie pentru a trece mai departe.

lumanare aprinsa langa sicriuFiecare persoana are un alt mod de a procesa pierderea si durerea, asa ca si perioada de vindecare emotionala o sa arate diferit.

Dupa decesul suferit, multi tind sa se duca mai intai la albumele cu fotografii de familie, pentru a depana amintiri alaturi de ceilalti membrii. Bineinteles, in ziua de astazi nu mai exista doar fotografii fizice, ci si imagini digitale si filmulete. Pentru a trece mai usor peste cele intamplate, unii oameni pot face noi albume, in care sa ataseze poze, notite si diverse povesti legate de persoana care tocmai a decedat.

Nu-ti fie teama sa gandesti „outside the box”

Cei care au fost nevoiti sa experimenteze pe propria piele ce inseamna sa piarda o persoana reusesc sa vina cu tot felul de idei creative pentru a-si face suferinta mai usoara. Unora le este mai usor sa noteze ceea ce simt pe o foaie de hartie, in timp ce altii prefera sa faca o fapta buna pentru a-i ajuta pe cei din jur.

Varianta cu scrisul consta in scrierea unei scrisori, in care autorul urmeaza sa asterne toate lucrurile pe care nu a apucat sa i le spuna raposatului cand inca era in viata, inclusiv un mesaj de adio. Daca va citi scrisoarea in timpul inmormantarii, sau daca doar o va lasa intr-un plic la mormantul decedatului, este alegerea ei. Cei care au suficienta creativitate vor putea compune chiar si un poem, al carui scop este de a onora viata pe care raposatul a dus-o. 

Ajuta-i pe altii pentru a te ajuta pe tine

O alta idee este ca un membru al familiei sau mai multi sa planteze un copac in onoarea celui care a decedat. Chiar daca amintirea va fi una dureroasa la inceput, cu timpul oamenii se vor obisnui cu prezenta sa. Pe masura ce timpul trece, copacul va creste si cei care au cunoscut-o pe persoana vor putea amintiri despre cat de mult a insemnat si continua sa insemne pentru ei.

Pentru unii oameni, voluntariatul sau actul de a dona in numele persoanei care a decedat ii va ajuta sa se simta mai bine, deoarece vor tine in viata amintirea ei printr-o fapta buna. Astfel, decesul nu va aduce numai tristete, ci si un strop de fericire in viata unui strain. Gestul nu trebuie sa fie unul exagerat, deoarece orice suma are potentialul sa ajute o persoana la nevoie.

Prin urmare, doar pentru ca o persoana a decedat nu inseamna ca intreaga ei existenta trebuie uitata, ca si cum nici nu s-a intamplat. Acest lucru face doar ca durerea sa persiste. In schimb, ei trebuie amintiti in continuare, astfel incat membrii familiei care nu au avut ocazia sa ii cunoasca vor afla cine au fost.

Consilier pompe funebre. Suntem constienti ca trebuie sa existe oameni capabili sa va consilieze si in momentele tragice generate de o inmormantare. Sunem pregatiti sa va ajutam in orice situatie legata de inmormantarile in Bucuresti si judetul Ilfov.View Author posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

servicii funerare Bucuresti

Funerare Ieftine Bulevardul 1 Decembrie 1918, Rosu, Chiajna, Judetul Ilfov

Tel: 0733863727

Formular de contact URGENTE

Preturile si tarifele sunt valabile in perioada Decembrie 2022 – Februarie 2023
Sunati WhtsApp