Sari la conținut
Prima pagină » Comunicare noutati » Informatii utile din domeniul funerar » Cum sa gestionezi durerea

Cum sa gestionezi durerea

Tu cum iti gestionezi durerea atunci cand te confrunti cu pierderea cuiva?

cimitir cruce flori

In momentul in care o persoana moare, cei din familia ei sau din cercul apropiat de prieteni vor trece prin mai multe emotii, unele de o intensitate mai mare ca celelalte. Emotiile nu se rezuma doar la tristete, ci poate sa fie vorba si de neincredere, confuzie, soc, furie, vinovatie etc.

Toate aceste sentimente sunt normale si nimeni nu are dreptul sa-i spuna altei persoane cum ar trebui sa se simta in momentul in care se confrunta cu decesul unui apropiat.

 De cele mai multe ori, este vorba de cele cinci stadii ale durerii pe care o persoana trebuie sa le experimenteze inainte de a trece mai departe. Totul incepe cu negarea, pentru ca oamenilor le este greu sa creada ca o persoana alaturi de care au petrecut atat de mult timp s-a stins. Pe urma, furia, negocierea si depresia vor face loc acceptarii.

 Izolat sau inconjurat de oameni – ce e mai potrivit pentru tine?

 Unei persoane extrovertite i s-ar putea parea dificil sa se confrunte cu decesul unei persoane, mai ales daca nu are pe nimeni alaturi. Tocmai de aceea, cel mai bine pentru ea va fi sa gaseasca modalitati prin care sa se inconjoare cu oameni care inteleg prin ce trece si cu care poate discuta in mod liber despre problemele pe care le are.

 In acelasi timp, la polul opus, unei persoane introvertite nu ii va fi la fel de usor sa se deschida si sa discute cu cei din jur despre emotiile pe care le simte. In schimb, va prefera sa se izoleze de restul lumii pentru o perioada de timp. Astfel, isi va putea pune gandurile in ordine si se va putea intoarce la viata de dinainte.

 Nu exista o metoda mai buna ca alta, asa ca modul in care o persoana isi proceseaza propria durere o sa difere de la un caz la altul. Ceea ce conteaza cu adevarat este ca la finalul procesului de vindecare, sa poata interactiona cu cei din jur fara sa se simta extenuata din punct de vedere emotional.

 Unii oameni apeleaza la animale de companie pentru a trece mai usor peste durere

 Bineinteles, un animal de companie nu va putea umple golul lasat de persoana care a decedat, dar il va putea ajuta pe noul lui stapan sa se simta mai putin singur. In lume, exista agentii de pompe funebre care colaboreaza cu dresori de caini, pentu a le oferi clientilor un sprijin in momentul in care se confrunta cu moartea unui apropiat.

 In plus, daca la inmormantare sunt prezenti si copii, cainele respectiv ii va ajuta sa se simta mai linistititi. Fiind dresat, adultii nu vor trebui sa se ingrijoreze ca va incepe sa latre sau sa alerge prin cimitir, ci va avea un comportament potrivit pentru un moment solemn precum este inmormantarea.

 In concluzie, fiecare persoana abordeaza o alta modalitate prin care sa-si gestioneze durerea, iar timpul de care are nevoie pentru a incheia procesul de vindecare o sa depinda, printre altele si de intensitatea emotiilor resimtite la momentul in care a aflat vestile.

Consilier pompe funebre. Suntem constienti ca trebuie sa existe oameni capabili sa va consilieze si in momentele tragice generate de o inmormantare. Sunem pregatiti sa va ajutam in orice situatie legata de inmormantarile in Bucuresti si judetul Ilfov.View Author posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

servicii funerare Bucuresti

Funerare Ieftine Bulevardul 1 Decembrie 1918, Rosu, Chiajna, Judetul Ilfov

Tel: 0733863727

Formular de contact URGENTE

Preturile si tarifele sunt valabile in perioada Decembrie 2022 – Februarie 2023
Sunati WhtsApp