Sari la conținut
Prima pagină » Comunicare noutati » Cat este ajutorul de inmormantare? » Sarbatorile dupa un deces

Sarbatorile dupa un deces

Moartea unei persoane nu este niciodata un lucru usor de suportat, mai ales cand acest lucru se intampla in preajma sarbatorilor si toti oamenii par sa fie fericiti, cu exceptia celor care il cunosteau pe decedat.

femeie la cimitir

In astfel de situatii, timpul pare sa se opreasca in loc pentru ei, iar restul lumii continua sa mearga inainte.

Sarbatoriile reprezinta un eveniment important pentru orice familie, deoarece oamenii se pot aduna pentru a petrece timp de calitate impreuna, fara a-si face griji in legatura cu scoala, locul de munca sau alte responsabilitati similare. Ceea ce conteaza cu adevarat este prezentul, deoarece au un numar limitat de sarbatori pe care vor apuca sa le petreaca in acest fel.

Este foarte usor pentru o persoana sa se simta stanjenita in momentul in care toata lumea pare sa se simta bine cu exceptia ei. Sentimentele nu trebuie internalizate, deoarece exista posibilitatea ca cei afectati sa rabufneasca la un moment dat, chiar daca nu este intentia lor. In schimb, le este indicat sa discute cu ceilalti membrii ai familiei despre ce s-a intamplat si ce pot face pentru a nu-i intrista mai rau si pe ceilalti.

Traditiile de sarbatori si cum sunt ele influentate de un deces in familie

Multe traditii pe care respectivii le faceau alaturi de cei dragi nu vor fi posibile, deoarece lipseste o persoana importanta. Spre exemplu, poate ca o persoana avea rolul de a pune in fiecare an ultimul glob in pomul de Craciun, sau era primul care ii dadea cadoul sarbatoritului de ziua lui de nastere. Toti cei prezenti vor simti ca ceva lipseste de la sarbatoarea respectiva.

Un astfel de moment nu trebuie sa reprezinta finalul unei traditii, ci oportunitatea de a veni cu una noua, care sa onoreze amintirea celui care nu mai poate sa fie prezent. Nu conteaza ca este vorba de Craciun, de Paste, de o onomastica sau de o alta zi la fel de importanta pentru membrii familie, deoarece se vor putea crea traditii noi pentru fiecare.

Chiar daca nu se mai poate face nimic pentru persoana care a decedat, acest lucru nu inseamna ca nu se poate face nimic nici pentru cei care au ramas. Cadourile, faptele bune si complimentele ii vor face sa se simta mai bine atat pe cei care le primesc, cat si pe cei care la ofera. Starea de spirit a celor prezenti va fi imbunatatita, chiar daca este vorba de gesturi mici.

Ce e de facut daca tot nu te poti bucura de sarbatori

Exista si posibilitatea ca, in ciuda efortului, persoana care a fost cea mai afectata de moartea unei persoane, sa nu se poata bucura. Sentimentul este perfect normal si nu trebuie sa se forteze, sau sa pretinda ca totul este normal. Cateodata, singura solutie este trecerea timpului.

In concluzie, moartea unei persoane va influenta modul in care familia ei va interactiona de sarbatori, dar acest lucru nu are neaparat o conotatie negativa. Cei prezenti ii vor putea onora amintirea prin noi traditii de familie, chiar daca respectivul nu mai este printre ei.

Consilier pompe funebre. Suntem constienti ca trebuie sa existe oameni capabili sa va consilieze si in momentele tragice generate de o inmormantare. Sunem pregatiti sa va ajutam in orice situatie legata de inmormantarile in Bucuresti si judetul Ilfov.View Author posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

servicii funerare Bucuresti

Funerare Ieftine Bulevardul 1 Decembrie 1918, Rosu, Chiajna, Judetul Ilfov

Tel: 0733863727

Formular de contact URGENTE

Preturile si tarifele sunt valabile in perioada Decembrie 2022 – Februarie 2023
Sunati WhtsApp