Sari la conținut
Prima pagină » Comunicare noutati » Cat este ajutorul de inmormantare? » Incinerarea decedatilor

Incinerarea decedatilor

urna cenusa incinerare

Ce trebuie sa stim despre procesul de incinerare? Articol informativ desprea incinerarea umana la crematoriu.

Indiferent daca suntem multumiti de realizarile noastre pana in prezent sau nu, fiecare dintre noi apreciaza viata ca un dar unic. Destul de frecvent ne punem problema ca ar trebui sa atingem cat mai multe teluri impuse, intrucat, desi este frumoasa, viata are un “termen de valabilitate”.

Moartea unei persoane apropiate ne poate influenta intr-o maniera deloc placuta si, uneori, poate fi suficient de greu sa acceptam trecerea in nefiinta.

Multe persoane aleg sa se gandeasca inca din timpul vietii la toate aspectele ce tin de ritualurile de inmormantare, insa exista si o parte care prefera sa lase aceste detalii pe seama familiei. In ultimul timp, se identifica in cadrul inmormantarilor elemente atipice, datorita cerintelor persoanei decedate. Astfel de exemple sunt in mare parte legate de detaliile vestimentare (doresc sa poarte anumite haine) sau de modelul de sicriu folosit, altii alegand procesul de incinerare.

Aparent un subiect controversat la ora actuala in Romania, procesul de incinerare dateaza inca din perioada preistorica, insa s-a remarcat ca practica recunoscuta in tara noastra abia in perioada interbelica. Desi majoritatea persoanelor opteaza pentru inmormantarea sub forma inhumarii clasice, este important sa se detina informatii si cu privire la incinerare.

Ce presupune procesul incinerarii umane?

Procesul de incinerare presupune arderea trupului unei persoane decedate, in cadrul unor cuptoare special destinate. Temperaturile de ardere pot atinge pana la 1093 de grade Celsius. Ca timp de ardere, incinerarea dureaza aproximativ o ora, ramasitele fiind transformate in cenusa.

Persoanele care aleg sa fie incinerate sunt de parere ca, prin ardere, pot atinge cel mai inalt nivel de purificare sufleteasca si prin aruncarea cenusei isi vor elibera sufletul. Totodata, exista multe familii care pastreaza urna in care a fost depozitata cenusa persoanei dragi, in ideea de a o mai avea alaturi.

In vederea realizarii acestei tehnici, exista o serie de documente si autorizatii care sunt necesare. Procesul de completare si de eliberare a acestor acte poate dura maxim 48 ore, de aceea este important sa se ia in calcul acest aspect.

Familia persoanei decedate poate apela la ajutorul unei firme de servicii funerare, care va grabi demararea acestui proces.

Un alt aspect important, de care trebuie sa se tina cont, este legat de faptul ca persoana incinerata nu trebuie sa fie insotita de produse precum proteze, dispozitive mecanice, radioactive sau stimulatoare cardiace. Riscul care apare in situatia in care se omite verificarea acestui detaliu este de a se deteriora camera destinata incinerarii sau chiar si survenirea unei explozii. Procesul de incinerare mai presupune si amplasarea persoanei decedate intr-un dispozitiv de carton, special creat, sau intr-un cosciug de lemn, cu scopul de a favoriza arderea rapida a trupului.

transport funerar cu masini cu frigider

Din perspectiva religioasa, procesul de incinerare este interzis de Biserica Ortodoxa, aceasta considerand ca arderea trupului reprezinta doar o metoda de violenta asupra corpului neinsufletit. Din acest motiv, in Romania, majoritatea persoanelor opteaza pentru inhumare traditionala si pentru a nu priva familia indoliata de traditiile bisericesti, desi poate ar fi preferat incinerarea.

Exista diverse motive pentru care oamenii prefera sa fie incinerati in defavoarea inhumarii clasice, precum este valabila si reciproca. Fiecare persoana in parte ia o decizie bazata pe subiectivism, ca urmare a propriilor dorinte sau a gradului de informatii pe care il detin cu privire la fiecare tehnica.

Consilier pompe funebre. Suntem constienti ca trebuie sa existe oameni capabili sa va consilieze si in momentele tragice generate de o inmormantare. Sunem pregatiti sa va ajutam in orice situatie legata de inmormantarile in Bucuresti si judetul Ilfov.View Author posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

servicii funerare Bucuresti

Funerare Ieftine Bulevardul 1 Decembrie 1918, Rosu, Chiajna, Judetul Ilfov

Tel: 0733863727

Formular de contact URGENTE

Preturile si tarifele sunt valabile in perioada Decembrie 2022 – Februarie 2023
Sunati WhtsApp