Sari la conținut
Prima pagină » Comunicare noutati » Cat este ajutorul de inmormantare? » Drepturi legate de decesul unui membru al familiei

Drepturi legate de decesul unui membru al familiei

Ce aspecte trebuie sa cunosti legat de serviciile funerare: Prea putini sunt cei care se informeaza cu privire la drepturile pe care le au legate de decesul unui membru al familiei.

servicii funerare non-stop

Exista anumite legi prin care cei care sufera o pierdere au parte de diverse privilegii. Lipsa de informare ii impiedica insa sa le descopere si sa le utilizeze in avantajul lor.

Scopul nostru este de a va aduce la cunostinta drepturile de care puteti beneficia in astfel de situatii dificile, precum si obligatiile pe care trebuie sa le indepliniti. 

In continuare gasiti discutate cateva dintre subiectele principale abordate cu privire la acest aspect.

Documentandu-va, aveti posibilitatea de a profita de cele ce vi se cuvin in cazul in care una dintre persoanele apropiate paraseste aceasta lume.

De asemenea, tot aici va oferim si cateva sfaturi cu caracter practic de care puteti tine cont daca doriti ca lucrurile sa se desfasoare intr-o maniera cat mai avantajoasa.

Ce spune legea despre funerare?

Probabil nu stiati, insa exista diverse legi care va ofera anumite privilegii in astfel de situatii. Unele dintre acestea fac referire in mod expres la faptul ca atat persoanele indreptatite, cat si cei care presteaza servicii funerare trebuie sa aiba in vedere faptul ca se doreste indeplinirea vointei pe care defunctul a exprimat-o in timpul vietii sale. In cazul in care aceasta lipseste, se va tine cont de apartenenta religioasa a celui plecat.

De obicei, modalitatea in care va avea loc inmormantarea, precum si locul oficializarii acesteia trebuie sa respecte vointa respectivei persoane. In cazul in care nu se cunoaste dorinta persoanei acum neinsufletite, se va proceda dupa cum se va considera mai potrivit de cuviinta de catre rude sau apropiati.

Un alt lucru care este afirmat in lege este bazat tot pe respectul fata de persoana draga decedata, dar si fata de familia indoliata. Conform articolului 2/1, “Oricine are dreptul la o inmormantare decenta si la aducerea ultimului omagiu la locul de veci al decedatului”.

Cu toate ca acestea par legi de principiu, se pare ca rolul lor in raportul creat intre persoana decedata, prestator si membrii familiei respective este esential. Celelalte legi date cu privire la funerare pot fi considerate o completare a acestora doua mentionate.

Prin serviciile pe care vi le punem la dispozitie in cadrul site-ului nostru www.funerare-ieftine.ro, ne dorim sa indeplinim ambele principii cu maximum de eficienta. Urmarim in permanenta imbunatatirea modelului de implementare a serviciilor funerare pe care le oferim, tinand cont de aceste articole de lege.

De asemenea, trebuie sa stiti ca, potrivit legii serviciilor funerare, exista doua feluri de inmormantare, si anume cea religioasa, respectiv cea laica. In ceea ce priveste primul tip de inmormantare, aceasta are in vedere respectarea riguroasa a canoanelor religioase. Inmormantarea laica insa are ca obiectiv organizarea si grija fata de toate detaliile ce trebuie indeplinite cu privire la inmormantare.

Care sunt reglementarile ce fac referire la cimitire?

Exista si o serie de reglementari care trebuie respectate cu privire la cimitire. In mod normal, dupa ce s-a acceptat faptul ca cel care este proprietarul cimitirului poate sa fie operator economic, cult religios, institutie de stat sau o fundatie, este stipulat, prin lege, faptul ca oricine va avea contact cu cimitirul respectiv va beneficia de cele mai decente conditii.

Asadar, oricine are un membru al familiei care odihneste in cimitirul respectiv, are dreptul de a utiliza toaleta din incinta acestuia, sursa de apa utilizabila, spatiile verzi, spatiul pentru gunoi, arbustii, dar si spatiul tehnic si sala de ceremonii funerare.

Indeplinirea acestor obligatii reprezinta raspunderea celui care este proprietarul cimitirului. Desigur, legea mentioneaza clar faptul ca toate aceste obligatii mentionate sunt solicitate la deschiderea cimitirului care se infiinteaza. In cazul cimitirelor care au fost doar modificate, nu exista specificatii legate de aceste aspecte.

De asemenea, trebuie sa stii ca nu se pot produce modificari in legatura cu tariful ce va fi achitat pentru a intretine locurile de veci, in situatia in care variaza rata inflatiei sau au loc diverse modificari legislative. Bineinteles, accesul vizitatorilor in cimitire va fi intotdeauna gratuit.

Dupa cum puteti observa, exista anumite legi care va pot favoriza in situatia in care aveti pe cineva drag inmormantat sau daca ati suferit recent o pierdere. Trebuie doar sa va informati in aceasta privinta.

Solicitati sfaturi de la un consilier Tel: 0733 863 727

Consultant Funerale

Indiferent de complexitatea situatiei, un consutant in funerale va poate indruma cu profesionalism spre cea mai adecvata solutie pentru a duce la bun sfarsit o inmormantare.View Author posts

2 comentarii la „Drepturi legate de decesul unui membru al familiei”

  1. Buna seara asi fi interesata de un detaliu foarte interesant despre mama mea.
    Are cancer plumonar si din pacat so extins in corp si up ajuns la rinichi si la ficat.
    Asi dori sa vorbesc cu cineva va rog frumos daca se poate???
    Va multumesc din suflet pentru intelegere.!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

servicii funerare Bucuresti

Funerare Ieftine Bulevardul 1 Decembrie 1918, Rosu, Chiajna, Judetul Ilfov

Tel: 0733863727

Formular de contact URGENTE

Preturile si tarifele sunt valabile in perioada Decembrie 2022 – Februarie 2023
Sunati WhtsApp