Ingrijirea mormintelor in functie de tipul lor

In Romania exista doua tipuri de locuri de veci dintre are poti opta in momentul in care te decizi sa achizitionezi unul.

Exista morminte verzi, acestea fiind acele locuri de veci care a fost lasat cu o suprafata de pamant destul de mare astfei incat sa le permita diverselor plante sadite sa se dezvolte in termini optimi. Cel de-al doilea tip il reprezinta locurile de veci deja amenajate, pentru care nu exista deloc spatiu verde unde sa se sadeasca diverse plante.

Aceste sunt amenajate cu cavou, capac din piatra, marmura sau granit, bordura, pentru acestea existand doar optiunea de a se amplasa jardinière daca se doreste.

          cimitir crestin vechi 

  • Exista o gama vasta de firme la care puteti apela pentru ca locul de vechi achizitionat sa fie ingrijit corespunzator. O firma se va ocupa, in functie de anotimp, de toate cele necesare pentru ca locul sa arate bine. Si spunem in functie de anotimp luand in considerare ca pe timpul iernii locul va trebui curatat de zapada, pe timp de toamna din cauza ploilor si a vremii in general locul va trebui spalat, stranse frunzele uscate, iar pe timp de vara va trebui maturat din aceleasi motive si vor trebui ingrijite plantele care sunt sadite. Acestea trebuie udate periodic, acesta reprezentand unul dintre serviciile ce sunt oferite de o firma de ingrijire morminte.
  • Fiecare persoana, in functie de ofertele disponibile, poate opta pentru diverse pachete sau abonamente de care pot beneficia la costuri accesibile. De exemplu, se poate opta pentru un pachet care sa aiba, pe langa suplimentara de pamant, saparea si afanarea, inclus si serviciul de plantare si ingrijire a florilor sau doar serviciul de  ingrijire al acestora daca persoana respectiva s-a ocupat déjà de acest aspect.

 

  • Serviciile oferite de catre o firma de ingrijire morminte nu se rezuma doar la ceea ce tine de curatirea locului de veci. De asemenea, exista pachete in care sunt incluse curatarea elementelor de piatra, marmura sau orice alt material este folosit, accentuarea inscriptionarilor sau vopsirea gardului ce imprejumuieste locul. Se ofera si servicii care nu tin de partea de constructii, mai exact mentinerea candelelor aprinse, schimbarea lumanarilor periodic, vopsirea crucii si spalarea acesteia la un anumit interval de timp.

 

  • Daca nu aveti incredere ca firma de servicii funerare la care veti apela isi va face treaba conform contractului incheiat, aflati ca existe firme care va pot transmite poze care sa demonstreze fiecare interventie, astfel incat sa puteti constata de unul singur ca serviciile pentru care ati platit sunt respectate intocmai. Desigur ca inainte de a incheia cu o anumita firma un contract puteti cere recomandari despre firma respective pentru a putea lua mai usor o decizie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.