Sari la conținut
Prima pagină » Comunicare noutati » Cat este ajutorul de inmormantare? » Cum ajuta inmormantarile, din punct de vedere psihologic?

Cum ajuta inmormantarile, din punct de vedere psihologic?

De fiecare data cand o persoana moare, cei din jurul ei au nevoie de un moment in care sa-si ia la revedere, intr-un fel sau altul.

Un lucru ce nu s-a schimbat de-a lungul istoriei este dorinta oamenilor de a-i onora pe cei care au decedat. Bineinteles, ritualurile din prezent nu sunt in totalitate aceleasi cu cele din trecut, dar scopul este unul asemanator.

inormantare

Decesul unui om ii va afecta pe cei care l-au cunoscut, indiferent de varsta pe care o avea la momentul respectiv. Tocmai de aceea, chiar daca o persoana a ajuns la o varsta destul de inaintata, nu inseamna ca cei apropiati vor suferi mai putin, deoarece nu exista o unitate de masura pentru durere.

Pentru multi oameni, informatia ca o persoana apropiata lor a decedat de curand va fi greu de procesat, iar reactiile nu vor fi mereu aceleasi. Cei carora le este greu sa se exteriorize vor tine totul in ei si vor avea nevoie de timp pentru a se intoarce la normal. In acelasi timp, pentru o persoana emotiva, intregul episod va fi unul coplesitor, din mai multe puncte de vedere.

Toti cei care l-au cunoscut pe decedat se vor intalni la inmormantare

Suferinta este mai usor de suportat atunci cand o persoana are pe cineva alaturi, care trece printr-o experienta similara. Oamenii prezenti la inmormantare vor avea ocazia sa vorbeasca intre ei, iar in acest fel, vor pastra amintirea vie a celui care nu mai este printre ei. Legaturile dintre cei prezenti vor deveni mai puternice prin simplul fapt ca au avut pe cineva cu care sa vorbeasca si care sa-i inteleaga la randul lor.

Inmormantarile nu sunt doar pentru familie, ci pentru fiecare persoana care a fost influentata, intr-o mai mica sau mai mare masura de cel care a murit: prieteni pe care si i-a facut pe parcursul vietii, colegi de scoala, de munca etc. Cei mai multi dintre ei nu vor sti cum sa reactioneze cand vor afla ce s-a intamplat si tocmai de aceea, inmormantarea ii va ajuta in acest sens.

Cel mai important aspect al inmormantarilor este ca ii ajuta pe cei care au ramas sa constientizeze ce s-a intamplat. De obicei, moartea este vazuta ca un lucru de care oamenii nu trebuie sa-si faca griji, cel putin, nu de acum. Chiar si asa, timpul nu sta in loc, iar momentul care parea departe la un moment dat devine o realitate ce nu poate fi ignorata.

Ce e de facut atunci cand oamenii se confrunta cu un deces?

Membrii familiei decedatului se pot orienta catre case care ofera servicii funerare in Bucuresti, sau in orasul din care provin, unde vor primi toate informatiile de care au nevoie pentru a alege modalitatea prin care il vor trimite pe ultimul drum pe decedat.

In cele din urma, moartea este unul din aspectele cu care orice persoana se va confrunta, mai devreme sau mai tarziu si de aceea, singurul lucru pe care cei vii il pot face este sa tina o inmormantare, care sa-i ajute sa treaca mai departe.

Consilier pompe funebre. Suntem constienti ca trebuie sa existe oameni capabili sa va consilieze si in momentele tragice generate de o inmormantare. Sunem pregatiti sa va ajutam in orice situatie legata de inmormantarile in Bucuresti si judetul Ilfov.View Author posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

servicii funerare Bucuresti

Funerare Ieftine Bulevardul 1 Decembrie 1918, Rosu, Chiajna, Judetul Ilfov

Tel: 0733863727

Formular de contact URGENTE

Preturile si tarifele sunt valabile in perioada Decembrie 2022 – Februarie 2023
Sunati WhtsApp