Întâmpinarea neplăcerilor aduse de o înmormântare

Cu fiecare zi care trece ne dăm seama că nu știm cât timp mai avem la dispoziție pentru a face și pentru a avea parte de tot ceea ce ne dorim. Chiar dacă uneori avem tendința să trecem peste anumite subiecte cu o superficialitate de care ulterior ne mirăm și noi, înțelegem perfect că nu contează în totalitate ceea ce gândești, ci mai degrabă ceea ce realizezi și ceea ce lași în urma ta. Poate că nu sunt persoane care se ghidează  după toate aceste lucruri și poate că nimeni nu va înțelege ce ni se întâmplă cu adevărat, decât în acel moment când avem parte de pierderi.

Pierderi de natură personală, dar și profesională, dar nimic din toate astea nu se poate compara cu pierderea unei persoane importante din viața noastră. Iar dacă până atunci vedeam și pricepeam lucrurile diferit, totul se schimbă în urma unei pierderi de vieți omenești. Se schimbă în principal modul de a percepe oamenii din jur, modul în care gândești lucrurile și de altfel, modul în care vei evalua fiecare situație în parte de la acel moment necruțător. Deseori trăim cu resentimente pentru că nu am știut cum să gestionăm astfel de situații, că nu am știut ce trebuie să facem cu adevărat.

Și bineînțeles că nimeni în acel moment nu ne-a înțeles pe deplin sau poate că au fost persoane care nu au vrut să ne înțeleagă. Și de altfel suntem conștienți de faptul că dacă am fi avut inițiativa de a apela la servicii funerare , lucrurile s-ar fi simplificat și în cele din urmă nu am mai fi avut astfel de regrete. Cu toate astea suntem conștienți de faptul că regretele nu ne mai pot fi de folos nici măcar în ultimul moment, și nici măcar acum după ce încerci să revizuiești toate lucrurile.

Ideal ar fi să te gândești dinainte la tot ce ai de făcut, să te gândești cum ar trebui să faci acele lucruri pentru a putea duce la îndeplinire toate acele etape atât de necesare pentru procesul de înmormântare. Chiar dacă nu ai știut niciodată ceea ce trebuie să realizezi cu puțin ajutor din partea apropiaților ai putea să duci la bun sfârșit toate aceste lucruri. Și prin urmare, nimeni nu ar trebui să-ți ordone ce ai de făcut, ci mai degrabă să te ajute să înțelegi de ce sunt necesare toate aceste lucruri, de ce trebuie să le duci la bun sfârșit și mai mult decât atât de ce sunt obligatorii de realizat.

Numai așa veți descoperi de ce sunt necesare toate acestea și de ce nu puteți trece peste pur și simplu. Așadar oricât de greu ți-ar fi nu trebuie să crezi că nimeni nu va fi de partea ta sau că toată lumea îți vrea răul, căci toate acestea se întâmplă cu un scop și indiferent de ceea ce spuneți voi acestea nu se pot schimba.

Această intrare a fost publicată în Noutati . Pune legătura în semnele de carte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.