Sari la conținut
Prima pagină » Comunicare noutati » Noutati » Marire ajutor deces ianuarie 2021

Marire ajutor deces ianuarie 2021

Cu cat s-a modificat ajutorul de inmormantare din luna ianuarie 2021?

ajutor deces 2021

In 2021 s-a marit ajutorul de deces, statul oferind acum mai mult pentru inmormantari. Sunt mai multi pasi de urmat pentru a obtine ajutorul de inmormantare si statul ofera acesti bani anumitro persoane. Toate aceste informatii au fost facute publice inca din 2020, cand au fost anuntate majorarile pentru 2021.

Cat primesc asiguratii pentru ajutorul de deces?

Pensionarii si asiguratii primesc 5429 de lei, ceea ce inseamna ca ajutorul s-a majorat cu 266 de lei comparativ cu anul 2020. Un membru al familiei asiguratului sau pensionarului va primi pentru inmormantare 2715 lei, ceea ce inseamna o majorare de 133 de lei. Acest ajutor va fi acordat in cazul in care decedeaza o persoana asigurata sau un pensionar si respectiv, un membru al familiei care nu avea asigurare sau nu era pensionar in momentul decesului, conform declaratiilor facute de Casa Nationala de Pensii Publice.

contract munca

Cine poate beneficia de ajutorul de deces in 2021?

Exista mai multe categorii de persoane care pot sa beneficieze de ajutorul de deces, dar trebuie mentionat faptul ca acest ajutor se acorda unei singure persoane. Ajutorul poate fi solicitat de;

– Sot;
– Unul dintre copiii defunctului;
– Parintele defunctului;
– Curatorul defunctului;
– Tutorele defunctului;
– Orice alta persoana care poate sa dovedeasca cu documente faptul ca a suportat toate cheltuielile aferente decesului, in cazul in care nu exista nicio solicitare din partea persoanelor anterior mentionate.

In cazul in care decedeaza un membru din familia asiguratului sau din familia pensionarului, ajutorul va fi achitat catre asigurat sau catre pensionarul care a suferit pierderea.

Cum defineste legea notiunea de membru al familiei

Membrii familiei sunt considerati urmatorii:
– Sotul sau sotia;
– Proprii copii sau copiii adoptati, copiii luati in plasament sau cei care au fost incredintati pentru crestere si educatie unei familii, cu varsta de pana la 18 ani sau in cazul in care isi continua studiile pana la finalizarea lor, cu mentiunea ca nu trebuie sa depaseasca varsta de 26 de ani. De asemenea, in aceasta categorie intra si copiii indiferent de varsta, care se afla in intretinere, daca acestia au ajuns in situatia de a nu putea munci, din cauza sanatatii, inainte de 18 ani, sau de 26 de ani, in conditiile anterior mentionate;
– Bunicii sau parintii unuia dintre soti.

Daca persoana decedata a fost un copil care nu putea munci, mai mare de 18 ani, ajutorul va fi acordat doar cu conditia de a prezenta un act doveditor, care sa fie emis si vizat de medicii experti pentru asigurari sociale, care sa releve cauzele care au determinat incapacitatea de munca si data la care au aparut aceste cauze. Ajutorul de deces va fi stabilit in fiecare an de Legea bugetului asigurarilor sociale si de stat si este calculat astfel incat sa nu fie mai mic decat salariul mediu brut.

Avand in vedere toate aceste informatii, ajutorul de deces are scopul de a veni in sprijinul familiei defunctului sau al persoanei care se ocupa de inmormantare, fiind calculat astfel incat sa acopere cheltuielile aferente.

Consilier pompe funebre. Suntem constienti ca trebuie sa existe oameni capabili sa va consilieze si in momentele tragice generate de o inmormantare. Sunem pregatiti sa va ajutam in orice situatie legata de inmormantarile in Bucuresti si judetul Ilfov.View Author posts

2 comentarii la „Marire ajutor deces ianuarie 2021”

  1. Buna ziua,
    Nu putem ridica ajutorul de inmormantare , ajutorul de inmormantare se da doar membrilor familiei sau celui care face dovada platii serviciilor funerare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

servicii funerare Bucuresti

Funerare Ieftine Bulevardul 1 Decembrie 1918, Rosu, Chiajna, Judetul Ilfov

Tel: 0733863727

Formular de contact URGENTE

Preturile si tarifele sunt valabile in perioada Decembrie 2022 – Februarie 2023
Sunati WhtsApp