Sari la conținut
Prima pagină » Comunicare noutati » Cat este ajutorul de inmormantare? » Reactiile oamenilor in momentul in care afla de decesul unei persoane

Reactiile oamenilor in momentul in care afla de decesul unei persoane

Te-ai intrebat vreodata de ce oamenii reactioneaza diferit cand afla de moartea cuiva?

Reactiile oamenilor in momentul in care afla de decesul unei persoane pe care o cunosteau o sa difere in functie de mai multi factori. Pentru multi, evenimentul poate sa fie marcant si chiar traumatizant. Persoana afectata va trece prin mai multe stari, printre care se poate afla si senzatia de greata, de ameteala sau chiar de amorteala din punct de vedere emotional.

oameni la inmormantare

In acelasi timp, altii nu vor parea sa fie la fel de bulversati de cele intamplate. In unele situatii vor parea chiar detasati, iar acest lucru nu trebuie luat ca o insulta de cei care sunt cu adevarat afectati de situatia prin care trec. Exista cazuri in care, chiar daca o persoana sufera, ea refuza sa arate acest lucru din diverse motive.

Care sunt factorii care pot influenta reactia unei persoane?

Primul factor de acest fel este relatia pe care o aveau respectivii cu persoana care a decedat. Este perfect normal ca reactia cuiva care afla ca un cunoscut a murit sa fie mult mai intensa atunci cand cei doi se cunosteau de foarte multa vreme, fata de o prietenie de scurta durata. Ambele experiente vor fi dureroase, dar in cazul uneia dintre ele, tristetea va persista pentru o perioada mult mai lunga de timp.

Nu toti oamenii provin din acelasi mediu cultural, asa ca si acest lucru poate influenta modul in care o persoana priveste moartea. In unele familii, moartea este un subiect tabu, in timp ce in altele, este un subiect la fel ca oricare altul si poate fi discutat si dezbatut in voie. Oamenii care au o mai buna intelegere a conceptului vor avea o reactie mult mai calma.

In final, varsta celui care primeste vestea va avea si ea un cuvant de spus. Cei mici nu vor avea intotdeauna abilitatea de a intelege caracterul permanent al mortii, asa ca nu vor parea la fel de afectati pe cat este un adult. Pe masura ce vor creste si se vor maturiza, vor intelege de ce adultii erau atat de suparati la acel moment.

Obsesia oamenilor cu celebritate si moarte

In mod periodic apar stiri legate de decesul unor celebritati, indiferent ca este vorba de actori, muzicieni sau diverse personalitati din domeniul sportiv. Chiar daca este vorba despre o persoana pe care nu au avut ocazia sa o intalneasca, multi oameni vor fi afectati de aceste stiri din cauza relatiei parasociale pe care au dezvoltat-o cu timpul.

Vedetele pot reprezenta o parte importanta din viata oamenilor, pentru ca sunt tot un fel de sursa de divertisment. Lucruri precum filmele, muzica si competitiile sportive vor face parte din memoriile unei persoane, asa ca nu e de mirare ca multe se vor simti triste in momentul in care aud de decesul unei celebritati pe care o admirau.

In concluzie, este complet normal ca oamenii sa priveasca moartea din mai multe perspective si implicit, sa reactioneze in mod diferit atunci cand aud de decesul unei persoane.

Consilier pompe funebre. Suntem constienti ca trebuie sa existe oameni capabili sa va consilieze si in momentele tragice generate de o inmormantare. Sunem pregatiti sa va ajutam in orice situatie legata de inmormantarile in Bucuresti si judetul Ilfov.View Author posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

servicii funerare Bucuresti

Funerare Ieftine Bulevardul 1 Decembrie 1918, Rosu, Chiajna, Judetul Ilfov

Tel: 0733863727

Link-uri rapide

ANP
Solutionare Litigii Online

Formular de contact URGENTE

Preturile si tarifele sunt valabile in perioada Decembrie 2022 – Februarie 2023
Sunati WhtsApp