Realitatea in cazul unei inmormantari

Cu siguranta de cele mai multe ori avem senzatia ca toate acele lucruri pe care le intampinam sunt din cauza unor persoane pe care le suportam mai mult sau mai putin. Din pacate sunt foarte putine persoane constiente de ce se intampla in jurul lor si inteleg cu adevarat situatiile. Nu stiu cati dintre voi accepta ceva mai usor moartea unei peroane dragi sau lucrurile pe care le au de facut in cazul unei inmormantari.

Da, nu este deloc usor sa fii trist si in acelasi timp sa fii nevoit sa te ocupi de lucruri extrem de dureroase asa cum sunt considerate inmormantarile. Dar pentru a mai usura putin din gravitatea unei astfel de situatii te-ai putea adresa acelor servicii funerare, care sa se ocupe de tot in locul tau. Desi de foarte multe ori oamenii sunt ezitanti se intampla ca atunci cand dau de probleme sa se confrunte cu doua stari total diferite.

Una dintre ele ar fi aceea in care sunt foarte lucizi si constienti de ceea ce au de facut, iar cealalta stare este legata de pierderea lor cu firea in cazul in care dau de astfel de situatii. Chiar daca o buna parte din persoane se gandesc la faptul ca nu sunt in stare sa rezolve problema, asta nu inseamna ca respectiva problema ramane nerezolvata. De obicei in genul acesta de situatii, psihologii indeamna recomanda persoanelor vizate calm, rabdare, intelegere.

Numai ca sentimentul de pierdere al unui om este mult mai puternic decat calmul de care poate da dovada o persoana. Si din pacate se poate intampla ca in aceste cazuri depresia sa puna stapanire pe intreaga situatie si sa nu poti sa decizi de unul singur cu privire la inmormantare. De aceea ar fi ceva mai simplu si in acelasi timp mai usor de acceptat situatia in sine, daca tu ai recunoaste ca ai nevoie de specialisti, care sa se ocupe de aceasta inmormantare.

Nimic nu poate fi mai bun, decat atunci cand iti dai seama si intelegi ca lucrurile nu pot fi mai complicate decat le putem complica noi. Poate cine stie in viitor vom trata moartea, pierderea unei persoane, ca pe ceva ce face parte din ciclul unei vieti  si nu ca pe ceva foarte daunator. Dar pana vom intelege ca anumite lucruri se intampla, doar pentru ca trebuie sa se intample, iar noi nu putem face nimic pentru a schimba acest curs va mai trece o buna perioada de timp. Si cu toate astea sa nu uitam ca o inmormantare are prioritatile si ritualurile ei de realizat.

Această intrare a fost publicată în Noutati . Pune legătura în semnele de carte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.