Repatriere in baza politei de asigurare

servicii funerare ieftineSe considera a fi cheltuieli de repatriere urmatoarele categorii de cheltuieli, pentru:

a) repatrierea medicala;

b) repatrierea corpului neinsufletit, inclusiv cheltuielile efectuate pentru obtinerea autorizatiei de repatriere.

Repatriere medicala: transportul persoanei asigurate, efectuat in conditii speciale, din strainatate la spitalul cel mai apropiat de domiciliul sau care poate oferi tratamentul medical adecvat, precum si transportul unui cadru medical insotitor, in cazul in care acest lucru este recomandat de medic.

Repatrierea corpului neinsufletit: aducerea in Romania sau in tara de rezidenta a corpului neinsufletit al persoanei asigurate, ca urmare a decesului survenit in urma producerii unui risc asigurat in perioada de valabilitate a politei de asigurare.

 

In caz de repatriere al corpului neinsufletit al unei persoanei asigurate sunt necesare certificatul de deces al acesteia si documentele care sa ateste cauza, locul decesului si dovada efectuarii cheltuielilor pentru care s-a emis pretentia de rambursare, respectiv facturi si chitante emise si platite de persoana care solicita rambursarea cheltuielilor.

Asigurarea medicala, se calculeaza in baza urmatoarelor:

 

  1. a) contravaloarea cheltuielilor medicale rambursate pe durata contractului de asigurare care nu trebuie sa depaseasca valoarea sumei asigurate; aceasta suma include si contravaloarea cheltuielilor de repatriere;
  2. b) contravaloarea cheltuielilor de repatriere medicala sau a corpului neinsufletit pe durata contractului de asigurare, care nu trebuie sa depaseasca valoarea sumei asigurate pentru cheltuieli de repatriere;
  3. c) contravaloarea sumelor inscrise in bonuri fiscale/facturi face obiectul unei singure rambursari, indiferent de numarul asigurarilor medicale de calatorie in strainatate incheiate cu Asiguratorul.

 

Compania de asistenta este o societate indicata in polita, imputernicita sa reprezinte firma de asigurari in afara granitelor Romaniei in scopul oferirii de asistenta asiguratilor, in cazul producerii unui risc asigurat.

Drepturile si obligatiile specificate in conditiile de asigurare intra in vigoare la data inscrisa in polita la care incepe raspunderea Asiguratorului. Data de incetare a contractului de asigurare este reprezentat de data de la care raspunderea Asiguratorului pentru riscurile survenite ulterior inceteaza. Raspunderea Asiguratorului incepe la data mentionata in polita ca fiind data inceperii perioadei de valabilitate a asigurarii, dar nu inainte de trecerea frontierei de stat a Romaniei pentru efectuarea calatoriei in strainatate si a efectuarii platii primei contractuale. Daca la momentul incheierii contractului de asigurare, persoana asigurata nu se afla pe teritoriul Romaniei, raspunderea firmei de asigurari incepe dupa 7 zile, calculate din ziua urmatoare emiterii politei si efectuarii platii primei de asigurare.

Sumele asigurate in caz de repatriere decedati de catre firma la care s-a emis asigurarea mecdicala, pentru o persoana asigurata sunt conform pachetului ales, cheltuielile de repatriere fiind deduse din suma asigurata ce a fost stabilita pentru cheltuieli medicale. In cazul in care persoana decedata este posesoarea unei polite de asigurare de viata, familia decedatului va beneficia de un ajutor financiar oferit de catre compania de asigurari, astfel incat costurile suportate de catre familia celui trecut in nefiinta vor fi egale cu zero. Repatrierea se va efectua de catre firma funerara gratuit, fara a se solicita o taxa de orice fel familiei.  In astfel de situatii, consilierii firmei funerare se vor ocupa de intocmirea dosarului si de decontarea directa catre firma de asigurari. In acest fel intreaga suma va fi recuperata de la firma de asigurari, nu de la familia indurerata.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.