Sari la conținut
Prima pagină » Comunicare noutati » Informatii utile din domeniul funerar » Transport funerar cu frigider

Transport funerar cu frigider

Tot ce trebuie sa stiti despre transportul international si national cu frigider al decedatului.

transport funerar frigorific

transport funerar frigorific

Transportul persoanelor decedate in si din strainatate presupune o serie de formalitati in ceea ce priveste documentatia si forma de transport a decedatului, pasaportul mortuar, autorizații si avize, imbalsamare, certificat de imbalsamare si transport, sicriu de zinc, valve, modalitatea de etansare a sicriului, autospeciala funerara cu instalatie de frig.

Cu alte cuvinte, e nevoie de o intreaga documentatie pentru ca transportul defunctului sa se desfasoare conform normelor in vigoare. Insa, atunci cand alegi o firma de servicii funerare, trebuie sa ai in vedere si acest serviciu de transport cu frigider al defunctului.

Este foarte important acest aspect, mai ales daca transportul se face dintr-o localitate in alta, daca afara este foarte cald sau daca transportul este unul international.

In cazul transportului international, containerul frigorific este obligatoriu si este reglementat prin lege. Astfel, este specificat foarte clar ca transportul international al cadavrelor umane se face pe baza unui pasaport de transport mortuar, mai ales pentru cadavrele care sunt transportate din țara in strainatate, pasaport care se elibereaza de catre direcția de sanatate publica din judetul unde s-a produs decesul sau exhumarea.

transport frigorific

transport auto frigorific

Transportul international al decedatilor se va face in sicriu impermeabilizat, inchis ermetic, al carui fund este acoperit cu un strat de 5 cm grosime din materii absorbante (rumegus, turba sau altele asemenea), imbibate intr-o soluie dezinfectanta. Sicriul se depune intr-o lada din lemn, bine etanseizata.

Transportul funerar international, pentru repatrierea decedaților, se efectueaza in doua moduri: aerian si terestru.

Transportul funerar terestru.

In cazul in care transportul are loc pe cale terestra, repatrierea decedatului se efectueaza cu masini funerare prevazute cu sisteme de siguranța si protectie, astfel incat persoana decedata sa fie transportata in condiții adecvate pana la destinatia ceruta de catre membrii familiei. Transportul persoanei decedate se face numai intr-un sicriu special, format din sicriu de lemn si sicriu de zinc si intr-un container frigorific. De asemenea, inainte de a transporta sicriul cu corpul defunctului, familia trebuie sa aiba urmatoarele acte: o adeverinta de inhumare, certificatul de deces, un pasaport mortuar, un certificat de imbalsamare (decedatul nu poate fi transportat dintr-o tara in alta daca nu a fost imbalsamat), precum si un proces verbal care sa ateste faptul ca sicriul este sigilat.

Transportul funerar aerian.

In ceea ce priveste transportul pe cale aeriana a sicriului cu corpul defunctului, lucrurile nu sunt foarte diferite de transportul pe cale terestra.

Aspectele legate de imbalsamare sunt aceleasi, iar actele necesare corespund si ele suta la suta cu cele necesare transportului pe cale terestra. Singurul aspect diferit este faptul ca programarea pentru o cursa aeriana trebuie sa se faca cu minimum 24 de ore inainte de decolare.

transport funerar cu masini cu frigider

transport funerar cu masini cu frigider

In ceea ce priveste transportul funerar national exista si aici cateva reguli care trebuie indeplinite de catre firma care se ocupa de acest aspect si implicit si de catre familie.

Mai intai, trebuie mentionat faptul ca serviciul de transport funerar national este destinat persoanelor decedate pe teritoriul Romaniei.

Cei care vor sa transporte o persoana decedata dintr-un oras in altul sau dintr-o localitate in alta, are nevoie, mai intai de toate de cateva acte. Printre acestea este nevoie de o adeverinta de inhumare, de certificatul de deces, de certificatul de imbalsamare, dar si de o adeverinta de la Agentia de Sanatate Publica/Directia de Sanatate Publica (DSP) a localitatii in care s-a produs decesul pentru a putea transporta defunctul.

Atentie, masina folosita pentru un astfel de transport trebuie sa fie autorizata si trebuie sa aiba agregat frigorific. In plus, nu orice poate face un astfel de transport, ci numai persoanele autorizate. Astfel, trebuie avuta mare grija la ce firma de servicii funerare se face solicitarea de transportare.

Consilier pompe funebre. Suntem constienti ca trebuie sa existe oameni capabili sa va consilieze si in momentele tragice generate de o inmormantare. Sunem pregatiti sa va ajutam in orice situatie legata de inmormantarile in Bucuresti si judetul Ilfov.View Author posts

2 comentarii la „Transport funerar cu frigider”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

servicii funerare Bucuresti

Funerare Ieftine Bulevardul 1 Decembrie 1918, Rosu, Chiajna, Judetul Ilfov

Tel: 0733863727

Formular de contact URGENTE

Preturile si tarifele sunt valabile in perioada Decembrie 2022 – Februarie 2023
Sunati WhtsApp