Transport international cu autospeciale frigorifice

Servicii De Transport Funerar International Cu Autospeciale Frigorifice

Decesul peste hotare al unui membru al familiei nu trebuie sa fie o povara in plus, avand in vedere incercarea grea prin care se trece intr-o astfel de situatie. Grijile in privinta organizarii inmormantarii si repatrierii ar trebui sa fie ultimul lucru pe care sa il aiba pe cap familia intr-un moment atat de greu. De problemele legate de procedura de repatriere si de inmormantare se poate ocupa si altcineva si aici facem referire, bineinteles, la firmele funerare, care, beneficiind de experienta in domeniul funerar, ne pot ajuta sa trecem mai usor prin aceasta procedura.

Procedura de repatriere presupune transport funerar international, care nu poate fi realizat decat respectand o serie de norme legale, cu care, daca nu te-ai mai confruntat , iti vor fi neclare. Necunostinta, in astfel de situatii, poate duce la amanarea rezolvarii acestei proceduri, ceea ce nu este decat un stres in plus pentru familia care doreste sa isi ia ramas bun cat mai repede de la persoana trecuta in nefiinta.

            Transportul funerar international presupune aducerea de peste hotare in Romania a trupului neinsufletit al persoanei decedate. In astfel de situatii,  indiferent de orasul de destinatie in care se va transporta trupul, acest lucru se poate face doar prin respectarea conditiilor prevazute de legislatia nationala a tarii in care a avut loc decesul. Repatrierea este posibila doar respectandu-se regulile internationale din tara respectiva. In cazul unui deces ce a avut loc in alta tara exista o serie de norme pe care cei care se ocupa de transportul funerar trebuie sa le respecte. De asemenea, firmele vin in ajutorul familiilor indoliate cu diferite  variante de repatriere, fiecare avand anumite reguli de respectat. Daca exista un caz de repatriere, o firma funerare aste alegerea logica pentru a oferi consultanta familiiilor, care nestiind cum sa procedeze, vor gasi un real ajutor in acestea.

Repatrierea pe cale terestra – presupune urmatoarele: ridicarea persoanei decedate de la domiciuliu/azil/morga/spital si depunerea acesteia intr-un sicriu special ce se foloseste doar pentru transportul funerar international. Firma funerara este cea care se va ocupa si de toate interactiunile cu autoritatile abilitate in vederea obtinerii tuturor documentelor, avizelor si certificatelor necesare repatriere conform normelor legale. In cazul transportului rutier, nu se solicita obligatoriu imbalsamarea, insa aceasta procedura se poate realiza, daca familia o solicita. Vehiculele folosite pentru  repatriere decedati sunt autospeciale frigorifice, dotate cu sisteme speciale de control al temperaturii care au posibilitatea de a conserva trupul. Un aspect de care trebuie sa tineti cont este faptul ca transportul funerar terestru se realizeaza de la adresa la adresa, ceea ce este un aspect destul de important. Aceasta varianta este si cea mai des aleasa, deoarece trupul neinsufletit va fi adus din localitatea din tara in care s-a produs decesul direct la adresa din Romania. Din punct de vedere al cosurilor, repatrierea pe cale terestra este mai ieftina decat celelalte variante, este destul de rapida si presupune un numar mai mic de documente de intocmit.

Repatrierea va fi posibila ca urmare a incheierii unui  contract intre familia decedatului si firma funerara, contract in care vor fi detaliate clauzele acestuia reprezentand serviciile de care va beneficia familia. Neavand experienta in acest domeniu, o persoana oarecare va cheltui mult mai mult umbland dupa toate documentele necesare, pe cand o firma funerara cu experienta in serviciul de repatriere va sti exact pasii care sunt de facut, astfel ca veti reusi sa economisiti considerabil.

Munca firmelor de pompe funebre nu se incheie niciodata, acestia fiind la dispozitia clientilor 24h/24h pentru a oferi toate informatiile de care necesita. Astfel ca, indiferent de ora personalul firmei funerare este disponibil pentru a va raspunde la toate intrebarile avute si penru a va indruma catre toti pasii necesari.